MapInfo Nordic & Baltic Users Group

MapInfo Pro 17.0.2 er nu frigivet

 • 1.  MapInfo Pro 17.0.2 er nu frigivet

  Posted 12-17-2018 08:37
  Edited by Peter Horsbøll Møller 12-17-2018 09:14
  I sidste uge blev den seneste version af MapInfo Pro frigivet via vores hjemmeside. I kan finde den her: Hent MapInfo Pro 17.0.2.

  MapInfo Pro 17.0.2 indeholder udover endnu et par sprog også nogle mindre og større nyheder. Lad os starte med de mindre.

  Fejlrettelser

  Som altid med en ny version, har vi rettet en del af de fejl, som brugerne melder ind. Derfor er der i denne version rettet ca. 20 større eller mindre fejl og uhensigtsmæssigheder. Den fulde oversigt over disse rettelser, finder du i den seneste Release Notes. Vær opmærksom på at dokumentet indeholder forbedringer i alle de tre seneste versioner af MapInfo Pro samt deciderede afsnit for de specifkke versioner.

  Fordel vandret/lodret i Layoutvinduet

  Med MapInfo Pro 17.0.2 har vi også reintroduceret Fordel-funktionerne i layout-vinduet. Du finder funktionen i Justering-kontrollen på LAYOUT fanebladet. Du kan tilføje funktionerne til din Layout Miniværktøjslinje, hvis du ønsker det.

  Nye baggrundskort

  Endvidere har vi tilføjet tre nye baggrundskort, som alle er baseret på Open Street Map. Kortdækningen af disse baggrundskort kan variere på tværs af grænser, eftersom kortet opdateres af frivillige. Kortene leveres via vores API'er, mere præcist GeoMAP-API'erne. De tre baggrundskort har hver deres udtryk og kan derfor anvendes i forskellige former for visualieringer.

  Du finder baggrundskortene, som er af Tile Server typen, ved siden af Bing baggrundskortene i Åbn-kontrollen på START- og KORT-fanebladene.

  For at kunne anvende disse nye baggrundskort, skal du have oprettet en Pitney Bowes-konto og være logget ind på denne fra MapInfo Pro. Du kan gøre dette via Tjenester på fanebladet PRO.

  MapInfo Virtual Raster

  MapInfo Pro Advanced 17.0.2 har fået tilført en ny funktionalitet, som lader dig oprette virtuelle raster. En virtuel raster gemmes i en XML-fil og beskriver hvilke værdier, der skal læses fra hvilke konkrete andre raster-filer. En virtuel raster lader dig med andre ord sammensætte en visualisering af en raster ud fra værdier i en eller flere andre eksisterende raster-filer.

  Du kan bruge en virtuel raster til at samle flere raster-filer som en raster-fil, til at hente forskellige bånd fra andre raster-filer og på denne måde skabe nye visualiseringer ud fra eksisterende raster-filer.

  På fanebladet RASTER under Raster Operatorioner finder du Opret VRT under Hjælpefunktioner, som lader dig oprette virtuelle raster.

  MapInfo Pro Viewer

  MapInfo Pro 17.0.2 kan anvendes på flere måde. Du kan selvfølgelig aktivere MapInfo Pro og anvende den som en licenseret udgave. Hvis din licens tillader det, får du adgang til raster-funktionerne i MapInfo Pro Advanced.

  Du kan også anvende den som en 30 dages gratis prøvelicens, hvor du får fuld adgang til funktionerne i MapInfo Pro og MapInfo Pro Advanced i en begrænset periode.

  Og endelig kan du anvende MapInfo Pro 17.0.2 som en gratis "Viewer", kigge-version. Her får du adgang til nogle udvalgte funktioner, som at åbne arbejdsområder og tabeller samt at inspicere disse og udskrive kort til f.eks. PDF, printer eller billede. For at anvende denne gratis kigge-udgave, skal du oprette en gratis Pitney Bowes-konto og logge på denne, når du starter MapInfo Pro Viewer.

  Som du kan se nedenfor er der en lille forskel i udseendet på de to versioner. Standard MapInfo Pro vises med en blå titellinje, hvor MapInfo Pro Viewer vises med en mere dæmpet grå titellinje.

  En lang række funktioner i MapInfo Pro Viewer vil også enten være skjult eller låst. Det gælder f.eks. for SPATIAL-fanebladet og funktionerne, som lader dig gemme ændringer i tabeller og arbejdsområder samt alle tegneværktøjer.

  Eftersom MapInfo Pro Viewer nu er baseret på standard-udgaven af MapInfo Pro, vil den også findes i de samme sprogversioner, som du kan finde MapInfo Pro i, herunder engelsk, dansk, svensk og finsk.

  Del gerne dine erfaringer med denne nye version af MapInfo Pro, både standard versionen, MapInfo Pro Advanced og den nye MapInfo Pro Viewer med de andre her i gruppen.

  ------------------------------
  Peter Horsbøll Møller
  Pitney Bowes
  ------------------------------